Det er selvfølgelig mange som elsker å lage mat i Norge, og dessuten har vi faktisk et respektabelt utvalg av restauranter som har klart å få med seg stjerner i Michelinguiden. Samtidig er det mange som synes at matlaging faktisk er ganske kjedelig, men da kan kanskje noen kule dingser være redningen?

Pass på matsikkerhet når du handler på nett

Til å begynne med er det verdt å nevne at man bør være litt forsiktig når man kjøper ting til kjøkkenet på nett. På samme måte som i forhold til elektrisk utstyr, bør sikkerhet være den viktigste faktoren når det gjelder produkter som vil komme i kontakt med mat og drikke.

Dingser som sparer tid og frustrasjon på kjøkkenet

Det finnes selvfølgelig alt mellom himmel og jord å kjøpe på nett, men et par ting å ta en titt på er:

  • Gode bakematter / silikonunderlag. De aller fleste benytter fortsatt gammeldags bakepapir, men det er en grunn til at kiosker og serveringssteder bruker underlag i silikon. Det kan høres litt rart ut å benytte noe som minner om gummi i ovnen, men dette fungerer overraskende bra.
  • Hva med en måleskje med vekt? Disse selges noen ganger med tanke på å veie opp enten kosttilskudd eller mat til dyr, men de passer også fint til å måle opp eksakte mengder av noe i forbindelse med for eksempel baking. Pass på! Det finnes også litermål med innebygget vekt.
  • Gjør din platetopp med induksjon om til en gammeldags komfyr. Dette høres kanskje rart ut, men hvis du vil benytte for eksempel spesielle kaffekokere eller andre ting som ikke fungerer med induksjon, da finnes det egne plater som gjør om induksjonen til en vanlig varmeplate.
  • En smart assistent som Google Home kan være perfekt ved matlaging. Disse assistentene begynner å kunne lese oppskrifter, og det kan være skikkelig nyttig.