Det finnes mange forskjellige markedsplasser å velge mellom på nett, og det er ikke alltid enkelt å velge den som er best. Det blir enda mer komplisert av at det selvfølgelig er omtrent de samme produktene som selges på forskjellige markedsplasser.

Den aller første mange tenker på – eBay

Selv etter at en mengde norske og utenlandske konkurrenter har tatt en alt større del av kaken, er eBay sannsynligvis fortsatt en av de aller første mange tenker på i forhold til kjøp og salg på nett. Spesielt hvis det handler om auksjoner, selv om dette formatet ikke lenger er like viktig på eBay. For noen år siden var det å handle på eBay nytt og spennende, men i dag er det kanskje ikke lenger så naturlig for nordmenn, hvis det ikke handler om helt spesielle produkter som er vanskelige å få tak i fra norske butikker.

Forskjellige kinesiske markedsplasser

En annen virkelig stor konkurrent til eBay, er de kinesiske markedsplassene som for eksempel Alibaba, Wish eller DealeXtreme. Det er spesielt lave fraktpriser til Norge, sammen med momsfritaket for lave beløp, som har gjort disse handelsplassene populære. Her vil vi se endringer i forbindelse med at disse reglene for toll og moms endres, men på en eller annen måte vil selvfølgelig disse kanalene fortsatt leve videre.

Hjemme i Norge

Det er verdt å nevne at det norske markedet fortsatt er relativt fragmentert. Finn.no er kanskje førstevalget til mange nordmenn, med kjøp og salg mellom både privatpersoner og bedrifter. Dessuten har lokale grupper for kjøp og salg på Facebook etablert seg. Samtidig mangler Norge enn så lenge noen helt stor aktør tilsvarende eBay, eller for den sin skyld Amazon – som spiser en alt større del av det totale amerikanske markedet. Så langt har norske forsøk på en tilsvarende modell ikke vært fremgangsrike.