Det er flott med store markedsplasser som eBay eller Finn.no, men en utfordring kan være at det bokstavelig talt blir for mye av det gode. Det kan være vanskelig å navigere og finne fram blant kategoriene, hvis det er snakk om mange millioner varer. Da finnes det mindre alternativer.

Norske markedsplasser med alt mellom himmel og jord

Det finnes selvfølgelig en rekke mindre markedsplasser i Norge, som fokuserer på hobbyer og helt spesielle interesser. For eksempel er strikking og annet håndarbeid blitt alt mer populært, og nettstedet Epla er kjent som en svært god plattform for kjøp og salg av hjemmelagde produkter. Dette er en flott måte å handle virkelig lokalt, samtidig som de som strikker på samlebånd kan tjene noen kroner på salg av produkter.

For helt spesifikke varer, la oss ta golfutstyr som et eksempel, har da faktisk Facebook blitt et ganske godt verktøy. Med et gigantisk utvalg av spesialiserte grupper, også med forskjellige geografisk fokus, er det ofte mulig å finne en gruppe der akkurat det du er på jakt etter er til salgs. Sammen med egne kjøp og salg sider i regi av mindre foreninger og organisasjoner, er dette den mest effektive måten å handle på for mange med en litt mer snever hobby.

Auksjoner i Norge

Det finnes noen nettsteder med fokus på auksjoner i Norge, men det er hovedsakelig snakk om auksjoner der man kan kjøpe forskjellige større ting som anleggsmaskiner eller biler. QXL.no var lenge et alternativ, denne siden finnes fortsatt som en del av auksjonshuset Lauritz. I dag kan den likevel selvfølgelig ikke måle seg med for eksempel eBay, verken hva gjelder brukervennlighet eller utvalg.

Det kan kanskje være at auksjon egentlig ikke er nordmenns foretrukne måte å handle på? De aller fleste foretrekker en fast pris, og i forbindelse med kjøp og salg i andre forum er også pruting noe mange irriterer seg over.