Å velge mellom å kjøpe direkte eller å prøve lykken på en auksjon, det handler i stor grad om hvilken personlighetstype man er. Selvfølgelig finnes det tilfeller der det faktisk kun er mulig å kjøpe på auksjon, men i mange tilfeller kan man også velge mellom å kjøpe direkte eller by.

eBay – auksjoner eller kjøp nå?

På eBay var det lenge auksjonene som var det mest spennende, men etter hvert er det i alt større grad muligheten å kjøpe med enn gang, som tiltrekker seg kjøpere. Det finnes selvfølgelig fortsatt unntak, og det er spesielt de litt dyrere varene som ofte selges via auksjon. Da er det enklere å faktisk finne den korrekte prisen, som markedet er beredt til å betale. Det gjelder unike produkter, som det bare finnes en eller noen få av i hele verden, men dessuten litt dyrere produkter som laptops og lignende. Noen ganger kan det være at det finnes en pris for å kjøpe nå, men at den er satt urealistisk høyt.

For andre mer vanlige produkter, som det finnes en relativt standard pris for, er det sjeldent mye å spare på auksjon. I og med at prisen er mer eller mindre gitt, må du ha mye flaks for å virkelig gjøre et kupp.

Finnes det noen spennende norske auksjoner?

Det er egentlig ikke flust av norske nettauksjoner, det finnes noen unntak som QXL.no som fortsatt er i drift, men som en del av Lauritz. Likevel er dette milevis fra for eksempel eBay. Det finnes også flere bilauksjoner, og lignende auksjoner for litt dyrere maskiner og kjøretøy, men det er jo ikke direkte markedsplasser som man oppsøker når man bare har lyst å kjøpe noe nytt og spennende på nett. Så langt er det da faktisk eBay og andre utenlandske alternativer som er best også for norske kunder.